Lapszemle: 71 éves lenne Szécsi Pál, az örök kisfiú

Szécsi Pál egész életét a nők határozták meg. Édesanyja kiskorában elhagyta, és hiába volt állandóan szerelmes, soha nem találta meg A NŐT, akit kétségbeesetten keresett. A nőt, aki egy személyben lehetett volna szerelme, társa, barátja, édesanyja, támasza. Végül feladta.- írja az nlcafe.hu

Pokoli élményeket rejtett a mosolya
Szécsi Pál 1944. március 19-én született, és 1974-ben halt meg, mindössze 30 évesen. Szó szerint belehalt a szerelembe. Illetve annak hiányába. Egy ország rajongott érte, csodálta az állandóan mosolygó, magabiztosnak tűnő, sikert sikerre halmozó fiatal, sármos énekest, de a színfalak mögé csak nagyon kevesek láttak. Valójában egy hányattatott gyermekkorú, alkoholproblémákkal, pszichés gondokkal és szerelmi csalódásokkal küzdő ember volt, aki csak arra vágyott, hogy szeressék, máskülönben nem akart, és nem is tudott élni. Testvére szerint: „Ő ugyanaz a félénk kisfiú maradt, akinek indult.”

Egyéves volt, amikor nyelvész édesapját zsidó származása miatt kivégezték, édesanyja pedig elhagyta őt és két testvérét, Amerikába disszidált, és összesen kilencszer ment férjhez. A kis Palika (ahogyan környezete hívta) nevelőszülőknél és intézetben nevelkedett. Ezek a gyermekkori traumák egy életre meghatározták a sorsát. Egy idő után az iskola sem érdekelte már, majd végül tizenévesen került Budapestre, ahol belevetette magát a felnőtt életbe.

Eleinte segédmunkásként próbált szerencsét, de egy vállalati eseményen felfigyeltek különleges kisugárzására. 1965-ben már egy divatbemutatón jelent meg mint az egyik legcsinosabb férfimodell, és ami ezután történt, az szinte mesébe illő volt. A bemutató után ugyanis a bárban dalra fakadt, és ebből a néhány hangból már tudni lehetett, hogy nagy jövő állhat előtte énekesként. Képezni kezdte magát, és alig két évvel később, az 1967-es Táncdalfesztiválon a Csak egy tánc volt című dallal egyből életre szólót dobbantott.

Klikk a teljes cikkért.

Szécsi Pál kiadványok, érdekességek ITT.

Lájk lent, ha kedveled Szécsi Pál előadását.